TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
04 Февруари 10, 15:57
AirMouse - интерфейсът на бъдещето?
Оригиналното творение на компанията Deanmark елиминира всички проблеми с компютърните мишки, като... премахва самите мишки

Помните ли филма Minority Report – поредният научнофантастичен шедьовър, създаден по разказ на Филип К. Дик? Сцената, в която героят на Том Круз ръкомаха уверено във въздуха пред полупрозрачни дисплеи и рови из базите данни само с едно движение на ръцете сигурно се е запечатала в съзнанието на всеки с възторженото определение „о, да, ето така ще изглеждат интерфейсите на бъдещето!”. Едно от големите предимства да живеем в ултра технологичния XXI век е, че в него бъдещето се случва много по-бързо от преди.

Компанията Deanmark е разработила нов тип интерфейс за връзка и управление на компютъра, който удивително напомня за ръкавиците с вградени сензори, показани за пръв път в Minority Report (ако сте ги забравили, в галерията под тази новина сме качили достатъчно снимки, които да ви ги припомнят).

Разработката на Deanmark се нарича AirMouse и според авторите и напълно решава проблемите с ергономията на класическата компютърна мишка. Колкото и удобна форма да придобиват мишките, колкото и авангардни форми и материали да се използват, умората и схващането на китката след цял ден усилено „разцъкване” в офиса е налице при почти всеки от нас.

Концепцията на Deanmark се свежда до простичкото „няма мишка – няма проблем”. Оптичният сензор вече не е вграден в пластмасов корпус, а се закрепва директно от вътрешната страна на човешката длан чрез специална ръкавица.

Както се вижда на снимките, ръкавицата не покрива изцяло дланта, а просто следва нейните контури, за да бъде възможно най-лека и незабележима. Ще бъде достъпна в 4 различни разцветки, като според производителя, всички електронни компоненти ще могат да се отделят лесно от тъканта на ръкавицата, за да бъде тя подменяна, в случай на нужда.
Още по темата: AirMouse претендира да бъде интерфейсът на бъдещето

Източник: PixelMedia.bg – новини, тестове и ревюта от света на компютрите и потребителската електроника


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.139