TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
03 Февруари 10, 15:54
Intel и Micron преминават към 25-нанометрова NAND флаш технология
Масовото производство на 25-нанометрови NAND флаш чипове стартира през второто тримесечие на 2010 и ще доведе до по-ниски цени и двойно увеличение на капацитета на SSD, карти памет и USB флашки

Intel Corporation и Micron Technology обявиха първата в света 25-нанометрова (nm) NAND флаш технология. Непосредственият ефект от нейното прилагане ще се изрази в увеличаване на капацитета за съхраняване на данни в широкоразпространени потребителски устройства като смартфони, портативни музикални и медия плейъри (PMP), както и за новите високопроизводителни твърдотелни дискове (SSD). Освен че осигурява по-голям обем на записваната информация, новата технология представлява и по-ефективно решение по отношение на цената и води до намаляване на производствените разходи.

NAND флаш паметите съхраняват данни и друго медийно съдържание в продукти от потребителската електроника, като запазват информацията дори когато устройството е изключено. Стремежът към миниатюризация в NAND процесите дава възможност за постоянното развитие и въвеждане на нови начини за употреба на технологията. 25-нанометровият процес не само че представлява най-фината NAND технология, но и най-миниатюрната технология за производство на полупроводници в целия свят – технологичен пробив, който продължава напредъка за повече музика, видео съдържание и други данни при днешните приложения за потребителска електроника и компютри.

Разработен от IM Flash Technologies (IMFT), съвместно дружество на Intel и Micron за производство на NAND flash, 25-нанометровият процес осигурява 8 гигабайта (GB) памет в един NAND чип, като предлага решение за огромен капацитет за съхранение на данни при потребителските устройства. Чипът е с размер от едва 167 кв. мм – достатъчно малък, за да влезе в дупката в средата на компакт диск (CD) и при все това събира над 10 пъти повече от информационния капацитет на това CD (едно стандартно CD съхранява около 700 мегабайта данни).

Още по темата: Intel и Micron преминават към 25-нанометрова NAND флаш технология

Източник: PixelMedia.bg – новини, тестове и ревюта от света на компютрите и потребителската електроника


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1176