TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
28 Януари 10, 13:32
Apple представи дългоочаквания таблет iPad
Цените на устройството започват от 499 USD

Събитието, което целият свят очакваше с притаен дъх, потвърди голямата новина – Apple създаде своя таблет, нарече го iPad и се надява той да бъде липсващото звено между смартфона и ноутбука в поредицата от мобилни устройства, които всеки един от нас използва днес.

Харизматичният Стив Джобс започна своята презентация на продукта, обявявайки Apple за компания, чиито основен бизнес е в областта на мобилните устройства. И наистина, създадената през 1976 Apple Computer произвеждаше и продаваше компютри, но приходите на компанията 34 години по-късно се формират главно от мобилните и устройства – iPhone, iPod и ноутбуците с ябълковото лого. Приходите на компанията за последното тримесечие на 2009 възлизат на 15,6 милиарда долара и една огромна част от тя са формирани пряко от бизнеса с мобилни устройства. Това нарежда Apple пред Sony, Samsung и дори Nokia, превръщайки я в най-големия производител на мобилни устройства в света.

Според Стив Джобс, успехът на нетбуците през последните една-две години се дължи на това, че хората са видели в тях липсващото звено между смартфона и „големите” мобилни компютри. Това обаче е само илюзия, тъй като нетбуците не превъзхождат с нищо нито едно друго електронно устройство, тъй като са прекалено бавни, имат недостатъчно качествени дисплеи и използват PC софтуер. Лидерът на Apple определи таблета като въпросното липсващо звено и представи iPad – уникалният нов таблет на компанията, който е призван да повтори и задмине успеха на iPhone.

Apple iPad е изключително тънък и притежава разкошен дисплей. Интерфейсът му донякъде напомня на доразвита версия на интерфейса на iPhone, съобразена с възможностите и потенциала на големия екран. Собствениците на iPhone ще се почувстват изцяло в свои води – дори самото отключване на таблета става чрез плъзгане на пръст върху екрана му, точно както при iPhone. Браузърът отново е Safari, и той отново не поддържа Flash, поне според демонстрациите, направени по време на представянето му.

Apple iPad е дебел точно половин инч, тежи по-малко от 700 грама и има капацитивен мултитъч дисплей с диагонал 9,7” и IPS матрица. Голямата новина е използваният процесор – той е собствена разработка на Apple, нарича се Apple A4 и работи на тактова честота 1 GHz.

iPad

Стив Джобс представя iPad

iPad

Още по темата: Apple представи своя дългоочакван таблет iPad

Източник: PixelMedia.bg – новини, тестове и ревюта от света на компютрите и потребителската електроника

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0997