TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
18 Януари 10, 11:34
Нетната печалба на Intel за четвъртото тримесечие с ръст от 875%
Нетната печалба на компанията възлиза на 2,3 млрд. долара, което е 875% увеличение спрамо аналогичния период през 2008 г.
Intel Corporation обяви в петък приходите си за четвъртото тримесечие на 2009 г. в размер на 10,6 млрд. долара. Компанията отчете печалби от основна дейност от 2,5 млрд. долара, нетна печалба от 2,3 млрд. долара и печалба на акция (EPS) от 40 цента. Всички показатели са със значителен ръст спрямо стойностите от аналогичния период на 2008 г. - приходите са се увеличили с 28%, а нетната печалба - с рекордната стойност от 875%.

За цялата 2009 г. Intel отчете приходи от 35,1 млрд. долара. Компанията обяви печалби от основна дейност за изминалта година в размер на 5,7 млрд. долара, нетна печалба на стойност 4,4 млрд. долара и печалба на акция (EPS) от 77 цента. Компанията е генерирала над 11 млрд. долара оборот от своята дейност и е изплатила дивиденти в размер на 3,1 млрд. долара.

"Силните резултати на Intel за 2009 година отразяват нашата инвестиция във водещи за индустрията производствени и продуктови иновации", заяви Пол Отелини, президент и главен изпълнителен директор на Intel. "Тази стратегия ни позволи да постигнем безпрецедентна ефективност докато разрастваме нашите традиционни бизнес дйности и създаваме нови пазарни възможности, дори и в трудни икономически времена. Нашата способност да преминем през този бизнес цикъл демонстрира, че микропроцесорите са много важни в нашия съвременен свят. Гледайки напред, ние планираме да предоставим ползите от компютрите в разрастваща се палитра от продукти, пазари и потребители."

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1134