TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
07 Януари 10, 17:31
170 км подводен кабел предоставя алтернативна свързаност на Тунис
Страната става международен хъб за Северна Африка
Tunisie Telecom вече предоставя дигитална независимост на Тунис, като положи първия подводен кабел в Европа. Той е 100% собственост на Африка и свързва северната част на континента с пан-европейската мрежа от следващо поколение на Интеруут чрез наземната станция в Сицилия. Операцията по полагането на 170-километровия кабел отне 68 дни на екип от 76 човека.

Подводният кабел е кръстен „Ханибал" в чест на смелия картагенски генерал, който отплавал от древен Тунис, за да завладее Италия. Той предоставя на Тунис алтернативен маршрут на вече съществуващите Sea-Me-We-4 и Keltra, като по този начин се гарантира по-сигурна и надеждна международна връзка. Фибро-оптичният кабел е заровен на повече от 1 м. дълбочина чрез специално рало и подводно превозно средство, което се управлява дистанционно и е констуирано за инсталиране на подводни кабели в буйни води. 

Общият капацитет на кабела е 3,2 терабита в секунда - седем пъти повече от Sea-Me-We-4, който до този момент обслужва Тунис. Съоръжението ще осигури увеличение на широколентовите услуги в страната и ще предостави възможността за разпространението на IP интернет услуги в Африка. Така Тунис става международен хъб на съседните държави в Северна Африка.

„За Интеруут е чест да бъдем част от тази значителна дигитална стъпка, която Тунис направи", коментира Гарет Уилямс, изпълнителен директор на Интеруут. Това е вълнуващ момент за страната, тъй като тя е една от най-бързо развиващите се телекомуникационни пазари в Африка. Tunisie Telecom вложи значителни инвестиции в модернизирането на инфраструктурата си през последните години и разви предоставянето на модерни телекомуникационни услуги. Допълнителният капацитет и гъвкавост, които новият кабел предоставят, ще направят Тунис още по-привликателен за чуждестранните инвеститори, които търсят възможност да оперират в региона."

Полагането на кабела е първото директно партньорство, чрез което Интеруут предоставя свързаност със Северна Африка. През април 2009 г. компанията установи връзка с Източна Африка чрез съдружието си със SEACOM. Тогава беше свързан 17 000-километров подморски кабел към пан-европейската фибро-оптична мрежа на Интеруут. Той предостави на Източна Африка достъп до основни бизнес центрове в Европа и останалия свят.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0895