TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
06 Януари 10, 19:06
Бизнес Софтуер Дистрибутор стартира зелена кампания под надслов „Купи Софтуер - Посади Дърво!"
Българския дистрибутор на софтуер за сигурност, архивиране и управление на мрежи и сървъри, стартира зелена кампания
От Бизнес Софтуер Дистрибутор съобщиха, че в периода от 5 януари до 5 март 2010 г. на всеки 100 лева продаден от тях софтуер, те ще закупуват по една широколистна фиданка. В края на кампанията всички млади дървета ще бъдат засадени на подходящи места.

„Ние винаги сме били ориентирани не само към печалбите си, но и към дейности, полезни за обществото като цяло. Запазването на природата и нейното възстановяване са цели, които всеки съвременен и здравомислещ човек би трябвало да следва", казва инж. Ивайло Тинчев, управител и собственик на Бизнес Софтуер Дистрибутор. „Самата идея за използването на софтуерни продукти от бизнеса е зелена. Чрез внедряването им се намалява значително използването на хартия, автоматизират се работните процеси и се пести енергия, а чрез новите облачни модели на достъп до данни и виртуализацията, уеб конференциите, отдалеченото управление и други модерни софтуерни разработки значително се ограничава замърсяването на околната среда", допълва той.

През последните години ИКТ компаниите фокусират все повече вниманието си върху зелените технологии. Някои наложили се вече идеи в тази насока са например използването на рециклирани офис хартия и материали, прихващане на топлината от центрове за данни за отопление на сгради, използване на затворени цикли на производство и безотпадни технологии и други.

„Надяваме се нашите партньори, крайните клиенти и тези, които обичат природата на България, да възприемат зелената идея също като нас - въодушевени и готови да я разпространят", казва инж. Михаил Матеев, ръководител на софтуерните продажби в Бизнес Софтуер Дистрибутор.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3111