TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
06 Януари 10, 19:00
Бианор стана член на европейската технологична платформа NESSI
Платформата обединява над 400 компании и академични институции развиващи дейност в ИТ сферата.
В края на 2009 година българската компания Бианор беше приета за пълноправен член на европейската технологична платформа Networked European Software and Services Initiative - NESSI. Тя обединява над 400 компании и академични институции, развиващи дейност в областта на информационните и комуникационни технологии. Сред членовете на NESSI са водещи европейски телеком оператори, ИТ компании и университети.

Технологичната платформа е насочила усилията си към трансформиране на икономиката на ЕС чрез бизнес модели, ориентирани към софтуерните услуги. За тази цел NESSI е изготвила стратегически план за развойна дейност с бюджет от 2,5 млрд. евро. Членството на Бианор в NESSI дава възможност на компанията за активно участие в Европейското научно-изследователско пространство. Контактите, които членовете осъществяват в рамките на платформата, подпомагат тяхното коопериране по проекти от рамковите програми на ЕС.

"Сред основните ни фокуси през изминалата година беше разработката на няколко собствени мобилни технологии и продукти", каза Костадин Йорданов, изпълнителен директор на Бианор. "Радваме се на възможността за обмен на идеи и технологичен опит с други водещи европейски компании и академични институции, работещи в същата сфера, която получаваме от членството на компанията в NESSI", добави Йорданов.

През 2009 година Бианор беше отличена с наградата за иновативно предприятие на годината в България и спечели награда в САЩ за две свои мобилни разработки. Друг продукт на Бианор - iMediaShare достигна челни позиции в класациите на Apple App Store.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0982