TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
06 Януари 10, 18:51
Google представи официално Nexus One
Google атакува пазара на потребителска електроника със своя първи смартфон, произведен от HTC и наречен Nexus One

Това, за което всички говореха, най-после се случи – Google представи своя първи смартфон, произведен от HTC и наречен Nexus One. Устройството, както е лесно да се досетите, използва операционна система Google Android.

Nexus One е брандиран от Google, но реално се произвежда от HTC. Това е седмият модел на HTC, който използва платформата Android, за изминалите две години от представянето и. Първият модел бе култовия HTC G1, който всъщност е и смартфона, с който операционната система Android направи своя дебют.

Nexus One има 3,7” AMOLED дисплей и бърз процесор - Qualcomm Snapdragon с тактова честота 1 GHz. Трекболът на устройството е не само средство за навигация, но и LED индикатор за събития – когато получите e-mail, трекболът започва да просветва. Същото се случва, когато телефонът регистрира входящо обаждане.

Смартфонът на Google има фотосензор, чрез който автоматично се променя яркостта на дисплея в зависимост от силата на околната светлина, и сензор за близост, който засича кога приближавате телефона до лицето си и кога го отдалечавате от него.

Телефонът притежава вградени компас, GPS и акселерометър. Google Nexus One е дебел точно 11,5 милиметра и тежи 130 грама. Това е дебелината на молив и теглото на универсално швейцарско ножче. Смартфонът има отлична камера с резолюция 5 Mpxl, светкавица и възможност за заснемане на видео и качването му в YouTube само с едно натискане на бутон.

Nexus One предлага стерео Bluetooth връзка и разполага със стандартен жак за слушалки. Google са вградили шумопотискаща функция, наречена active noise suppression.

Логото на Google краси задната част на корпуса, докато далеч по-малкия надпис HTC е разположен в долната част на задния капак. Между тях има сребриста лента, върху която потребителите могат да гравират своето собствено име или девиз.

Безспорно най-важната новост обаче е в разпознаването на реч. Досега смартфоните предлагаха изпълнение на гласови команди, но не и директно трансформиране на човешка реч в подлежащ на редактиране писмен текст. В Nexus One това вече е факт.
 
Nexus One на Google

Още по темата: Google представи официално Nexus One

Източник: PixelMedia.bg – новини, тестове и ревюта от света на компютрите и потребителската електроника


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9675