TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
05 Януари 10, 10:23
„Хибриден” DSLR фотоапарат от Samsung
Samsung NX10 има сменяем обектив и съпоставими с тези на DSLR фотоапаратите възможности, събрани в по-компактно тяло, но не е класически огледално-рефлексен модел

Цифровите огледално-рефлексни фотоапарати постигат чудесно качество на заснеманото изображение, но са твърде скъпи, тежки и неудобни за носене, което отблъсква обикновения фотолюбител и ги превръща в традиционен избор единствено за професионалните фотографи. Малките компактни фотоапарати (т. нар. „сапунерки”) са евтини, супер леки и удобни за носене, но пък за сметка на това предлагат далеч по-ниско качество на снимките в сравнение с DSLR. Всички отдавна мечтаем за модел, който да комбинира най-доброто от тези два свята – ниска цена, размер и тегло като на компактен фотоапарат и качество на образа като на голям DSLR.

Една от по-сериозните стъпки към създаване на подобно хибридно решение бе приемането на стандарта Micro Four Thirds (Микро 4/3), наложен от Olympus и Panasonic. Ето, че и Samsung обърнаха внимание на този перспективен сегмент от пазара, представяйки в навечерието на изложението CES 2010 своя нов фотоапарат NX10.

Samsung NX10 не е цифров огледално-рефлексен фотоапарат в истинския смисъл на това определение, макар че на външен вид силно наподобява такъв. NX10 обаче не притежава най-характерния елемент от оптиката на един DSLR – полупрозрачното огледалото, което отклонява светлината от лещите на обектива към кристалната призма в корпуса на апарата. В това отношение фотоапаратът на Samsung е идентичен с моделите на Panasonic и Olympus по новия стандарт Микро 4/3. Той обаче не може да бъде причислен и към този стандарт, тъй като използва своя собствена, различна от всички останали, система за монтиране на сменяемите обективи, т.е. казано с думи прости, Samsung NX10 има тяло със сменяем обектив, но те са несъвместими с всички досегашни модели.
 

Още по темата: „Хибриден” DSLR фотоапарат от Samsung

Източник: PixelMedia.bg – новини, тестове и ревюта от света на компютрите и потребителската електроника


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5071