TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
04 Януари 10, 15:06
Балкан Сървисис внедри ex-van продажби с Atlantis ERP и BI решение в Амперел
Българската консултантска компания Балкан Сървисис завърши проект по внедряването на ex-van продажби към Atlantis ERP и Business Intelligence (BI) решението QlikView във водещата дистрибуторската компания Амперел. Проектът по внедряване на Atlantis ERP е започнат съвместно с фирма Аксиор и завършва успешно през тази година с внедряване на всички основни модули за една цялостна и интегрирана ERP система с  50 конкурентни потребителя, заедно с още над 90 потребителя за ex van-частта. Основната част на Business Intelligence решението QlikView е завършена само за десет дни и е фокусирана основно върху продажбите и бюджета, като са направени множество динамични справки, които позволяват анализ на информацията в най-различни разрези, on-click и в рамките на секунди. Направени са също така и различни графики, трендове и основните ключови показатели (KPIs).

Амперел ООД развива търговска дейност в четири основни направления: храни, козметика, техника и фото, с дистрибуционни центрове в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Ямбол, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Плевен, Благоевград, Хасково и Видин. Някои от ведещите марки са Aquafresh, Olympus, сладоледите kri-kri и много други (общо над 4000 продукта).

„Внедряването на QlikView ни помогна да облекчим значително ERP системата и натоварването на базата данни с тежки справки, което значително забавяше работата и ни ограничаваше от гледна точка на бързото получаване на важна информация за целия търговки отдел и мениджмънт на компанията. В същото време имаме възможност да запазим пълната история на продажбите в детайли с години назад, като същевременно можем да добавим и данни от други системи - например бюджет и бързо да получим отговор за изпълнението му по офиси, месеци, продуктови линии и други разрези”, споделя Ива Кръстева от Амперел.

Внедряването на ERP и BI решенията отчита спецификата в дейността на клиента и се отличава с големия брой потребители, като и двете решения - ERP и Business Intelligence са инсталирани централно и всички потребители работят с единна база данни. Сред тях са всичките търговски служители и мениджмънта на компанията, на които е осигурен бърз и лесен достъп до аналитична информация за продажбите с помощта на QlikView. BI решението предоставя голяма гъвкавост на справките, позволявайки на множество различни типове потребители да получат бързо отговор на различните въпроси, които ги интересуват.

„В днешните икономически условия всяка организация, внедряваща Business Intelligence решение, желае да се възползва възможно най-бързо от предимствата, които то може да й даде. Балкан Сървисис има над четиригодишен опит във внедряването на ERP системи и Business Intelligence решения, както и в тяхното интегриране. Познаваме много добре архитектурата и базите на множество ERP системи и ограниченията на справките предоставяни всяко ERP. Това ни дава възможност да намалим значително срока на един проект и същевременно да се фокусираме върху основните нуждите на клиентите си и бързо да предоставим работещо решение. В конкретния случай от голямо значение за успеха и кратките срокове на внедряването беше и добре дефинираното задание от страна клиента“, заяви Владимир Рашев, управляващ партньор на Балкан Сървисис.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0951