TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
04 Януари 10, 11:42
Очила за ски с вградена 5 Mpxl камера
Liquid Image представиха своята нова колекция очила и маски за ски, плуване и гмуркане, с вградени камери, които могат да снимат видео с висока резолюция

Тази зима може и да не е от най-снежните, но запалените скиори не са загубили надежда, че през януари и февруари ще наваксат със спусканията, отнети им от топлия декември. Ако и вие сте сред хората, които непрекъснато следят прогнозите за времето и се молят час по-скоро да завали сняг, може би следната новина ще ви зарадва в необичайно топлите зимни дни.

Американската компания Liquid Image обяви своята нова колекция от очила и маски за зимни и водни спортове, които ще бъдат официално представени на започващото след броени дни изложение CES 2010 в Лас Вегас. Най-интересното при тях са вградените камери, които могат да снимат видео с висока резолюция.

Особено актуални за зимния сезон са очилата за ски с вградена 5-мегапикселна камера. Те носят гръмкото и безкрайно дълго име Liquid Image Summit Series 335 Snow Camera Goggle. Миниатюрната камера е монтирана в централната част на очилата и осигурява перфектно заснемане на всичко, което скиорът или сноубордистът вижда по време на спускането си по пистата.

Снимките и клиповете се записват върху microSDHC карта памет с капацитет до 16 GB. Вградената електроника се захранва от литиево-йонна батерия, чиито капацитет (след пълно зареждане) стига за 2200 снимки или около 2 часа видео. Видеото е с висока резолюция – до 720 х 480 пиксела на кадър при скорост от 30 кадъра в секунда и с аудио.

Още по темата: http://www.pixelmedia.bg/news/index.pcgi?material_id=51945
Източник: PixelMedia.bg – новини, тестове и ревюта от света на компютрите и потребителската електроника

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.3486