TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
04 Януари 10, 11:36
Internet Explorer продължава да губи пазарен дял, но все още е номер едно
С 62,69% пазарен дял, Microsoft Internet Explorer привлича повече потребители, отколкото всички останали браузъри, взети заеднo

Според резултатите от последното тримесечие на 2009 година, Microsoft Internet Explorer е предпочитан браузър за 62,69% от сърфиращите в интернет. Данните са от традиционното проучване на Net Applications, които извършват мониторинг на входящия трафик на повече от 40 хиляди сайта с около 160 милиона уникални посетители месечно.

Въпреки че не се наблюдават драстични промени в резултатите спрямо предишното тримесечие, някои интересни тенденции привличат вниманието на анализаторите. Макар и все още номер едно, Microsoft Internet Explorer продължава да губи пазарен дял. Темповете, с които Internet Explorer намалява влиянието си, не са особено големи – по-малко от процент месечно, но тенденцията е устойчива и според Net Applications ще се запази непроменена в обозримо бъдеще.

Заплахите за Microsoft Internet Explorer вече идват от няколко различни посоки. Доскоро единственият сериозен конкурент на IE бе Firefox, която продължава стабилното си представяне с 24,61% пазарен дял за Q4 на 2009 година. Изминалото тримесечие обаче е било изключително успешно за трите „по-малки” браузъра – Chrome, Safari и Opera. Макар и се още да нямат сериозно влияние върху пазара, и трите браузъра отбелязват рекорден ръст.

За последното тримесечие на 2009 година Google Chrome се изкачи до третото място в класацията на браузърите с 4,63% пазарен дял. Това е знаменателен успех за браузъра на Google, който за първи път успява да изпревари Apple Safari с неговите 4,46%. Челната петица се допълва от Opera с 2,4% пазарен дял. Любопитното тук е, че както Chrome, така и Safari и Opera бележат рекорди по популярност, записвайки най-високите резултати в досегашната си история. Трите браузъра вече имат почти 12% пазарен дял и ръстът им е основно за сметка на Internet Explorer.
 

Още по темата: http://www.pixelmedia.bg/news/index.pcgi?material_id=51946
Източник: PixelMedia.bg – новини, тестове и ревюта от света на компютрите и потребителската електроника

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1158