TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
04 Януари 10, 11:11
Сирма Груп Холдинг създаде програма за инвестиции в стартиращи предприемачи
Инициативата Sirma Young Spirit (SYS) е предназначена да подкрепя технологични стартиращи компании през първите години от развитието им

Сирма Груп Холдинг (http://sirma.bg/) създаде програма за инвестиции в стартиращи технологични фирми. Тя се нарича Sirma Young Spirit (SYS) и има за цел да подкрепя начинаещи предприемачи в сферата на информационните технологии през първите години от развитието им. Инициативата е част от стратегията на Сирма да инвестира в нови бизнес идеи, да търси, подпомага и развива иновациите. Тя е свързана и с моралния ангажимент на групата да насърчава развитието на българската ИТ индустрия и да дава шанс на тукашните млади специалисти да реализират потенциала си в България, вместо да заминат в чужбина.

 

"В рамките на Sirma Young Spirit ще търсим и ще подпомагаме екипи, които са силно мотивирани и решени да доведат до успех проекта си. Това означава, че ако одобрим вашето предложение, ще инвестираме във вас, ще ви помагаме и заедно ще тръгнем по трудния път на предприемача", обяснява Цветан Алексиев, изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг. "Гаранция за успеха на начинанието ще бъде нашият опит да създаваме печеливши бизнеси в сферата на технологиите. Цялото развитие на Сирма Груп до момента се дължи на умението да откриваме добри идеи, да ги реализираме технически и да създадем около тях успешен бизнес. Новата инициатива SYS е логично продължение на вътрешните R&D и инвестиционни процеси в групата."

 

Програмата е фокусирана върху инвестиции в най-ранния етап от веригата на рисковото финансиране за даден бизнес (т.нар. - seed инвестиции). Чрез нея начинаещите предприемачи ще имат възможност да разработят прототип и бизнес план с цел привличане на последваща инвестиция или първоначална версия на своя продукт, да структурират успешно компанията си, както и да се опитат да достигнет до пазара.

 

"Съществената разлика между Сирма Груп и много от фондовете, инвестиращи в технологични фирми, е че ние се заангажираме изцяло с развитието на подкрепяните от нас проекти, заставаме зад тях с целия си осемнадесетгодишен опит в сферата на фирменото управление и работим ежедневно за техния успех", посочва Явор Джонев, председател на Надзорния съвет на Сирма Груп Холдинг. "Много от фирмите в Сирма Груп, като EngView Systems и Ontotext, са израстнали до световни лидери в своите области и ние искаме да предадем на младите предприемачи нашето убеждение, че успехът е възможен и в България. Още повече, че същите мениджъри, които са в основата на досегашните успехи на групата и са доказали способностите си да създават нови бизнеси на знанието, ще бъдат заангажирани и с проектите, одобрени по програмата SYS."

 

Бизнес моделът на Сирма е различен от типичните рискови инвеститори именно с това, че  компанията изгражда нови звена на базата на собствените си управленски и технологични ресурси, което намалява времето за навлизане на пазара и повишава конкурентноспособността. Този начин на инвестиционно управление, комбиниран с относителната независимост и ясен пазарен фокус на отделните звена, съчетава ползите на голямата компания с гъвкавостта и ефективността на малкия предприемачески бизнес. Сирма поддържа плавното, органично развитие на бизнесите си, за да могат те да достигнат максималния си потенциал без излишно големи рискове.

 

Програмата SYS ще подпомага начинания, за които са изпълнени следните условия:

 

     * предприемачът има иновативна идея в областта на информационните технологии;

     * зад бизнес идеята стои не един човек, а екип от 2 до 5 човека;

    * предприемачите са млади, не работят от скоро в екип, вече са работили по идеята и има какво да покажат;

    * членовете на екипа са готови през следващите 6 до 12 месеца да работят извънредно и само върху идеята си, без странични ангажименти и с пълна отдаденост;

     * предимство е ако поне един от предприемачите има интерес да се занимава с бизнес.

 

Предприемачите, търсещи подкрепа, могат да изпратят кратко описание на идеята си на адрес sys@sirma.com, след което ръководството на Сирма ще проведе предварителни срещи с екипите, представили интересни проекти. Проектите ще бъдат класирани два пъти годишно: в края на март и края на септември. Сирма Груп ще инвестира на първи рунд до 50 000 лв, срещу миноритарен дял в компанията и ще излъчи ментори за всеки от бизнесите, които ще имат за задача да подпомагат тяхното развитие, да съветват, да осъществяват връзката между новия бизнес и технологичните и бизнес центровете в Сирма, да наблюдават развитието и прогреса по проекта, както и да съдействат за привличане на следващ рунд инвестиция, ако е необходимо. В рамките на програмата Сирма ще осигури използване на необходимата за бъдещо развитие на проектите инфраструктура. Паралелно с технологичното развитие на проекта, менторът и екипите на Сирма ще работят с предприемачите върху бизнес плана. Освен това групата ще им помага да се срещат с други потенциални инвеститори и ще им съдейства при преговорите с тях до постигане на успех при евентуален втори рунд на инвестиция. Младите предприемачи ще имат достъп до международната мрежа от партньори и дистрибутори на Сирма, ще могат много по-лесно да се срещнат с потенциални, стратегически за техния бизнес големи международни компании и на практика ще станат част от семейството на групата Сирма.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1216