TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
21 Декември 09, 14:46
Intel представи новото поколение Atom
Платформата Atom, използвана в почти всички нетбуци, вече ще разполага с интегриран графичен контролер и памет в самия процесор, което е предпоставка за още по-ниска консумация на енергия. Първите нови модели нетбуци с Intel Atom N450 ще се появят в продажба на 4 януари.

Intel обяви нови процесори Intel Atom, които имат интегрирани графични възможности в самото CPU. Новите чипове позволяват подобрена производителност и по-малки, енергийно ефективни дизайни от ново поколение на нетбуци и entry level настолни компютри, базирани на Atom. Водещите компютърни производители вече съобщиха, че ще разполагат със системи, базирани на новите процесори Intel Atom и придружаващия го чипсет през следващите няколко седмици.

Най-новата платформа за нетбуци Intel Atom се състои от нов процесор Intel Atom N450 и нискоенергиен чипсет Intel NM10 Express. За entry level настолни компютри платформата Atom обединява едноядрен процесор Intel Atom D410 или двуядрен D510, в комбинация със същия чипсет Intel NM10 Express.

Процесорът Intel Atom е изцяло проектиран за вграждане в малки устройства и има изключително ниска консумация на енергия. Той остава най-малкият чип на Intel, изграден с 45nm high-k metal gate производствен процес на компанията. Целият пакет, който включва процесор и чипсет, е по-малък благодарение на увеличаващата се интеграция и 45 нанометровия производствен процес. На практика това означава по-малки и компактни системи, по-ниски разходи за производителите на оборудване и подобрена производителност.
 

Още по темата: http://www.pixelmedia.bg/news/index.pcgi?material_id=51929
Източник: PixelMedia.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1099