TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
17 Декември 09, 17:25
Балкан Сървисис внедри ERP и BI решения в Елмек Спорт
Системата Atlantis ERP и Business Intelligence софтуерът QlikView работят напълно интегрирано в търговската верига

Българската консултантска компания Балкан Сървисис (http://balkanservices.bg/) завърши внедряването на ERP (Enterprise Resource Planning) системата Atlantis ERP и Business Intelligence решението QlikView в търговската фирма Елмек Спорт България, официален представител на NIKE и CONVERSE у нас. Проектът включва интеграция между Atlantis ERP и QlikView, както и автоматизация на връзката с логистичните партньори на фирмата.

“QlikView промени изцяло подхода ни при анализ на продажбите, наличностите и обработката на поръчките. Интуитивният интерфейс на продукта позволява лесното и бързо създаване на всички необходими справки и анализи без необходимост от външна намеса. Партньорите ни от Балкан Сървисис, които реализираха проекта по внедряването на QlikView, ни помогнаха да използваме потенциала на информацията, с която разполагаме, за да подобрим конкурентноспособността си и да улесним взимането на управленски решения” - посочва Ивайло Петков, ИТ мениджър в Елмек Спорт България.

Елмек Спорт разполага с девет представителни магазина в страната, два магазина тип outlet  в София, както и широка мрежа за дистрибуция на едро в цяла България. Фирмата има над 200 служители и работи с две от най-големите логистични компании у нас. Заедно с Елмек Гърция, Елмек Румъния и Hellenic Duty Free Shops, компанията е част от международната група FolliFollie, която оперира в 25 държави и е реализирала оборот от 937 млн. евро през последната година.

Годишно Елмек Спорт работи с над 10 000 нови артикула, които се разпределят по разнообразни характеристики като цвят, модел, колекция и категория. След изтичане на актуалността им, колекциите се преместват в outlet магазините, където се продават на по-ниски цени и се правят различни промоции. Част от системата за обслужване са интелигентните клиентски карти с автоматично натрупване и увеличаване на отстъпките и привилегиите на картодържателите.

Информацията за продажбите във всички магазини се отчита в централния офис в реално време посредством фирмения VPN. За автоматизация на дейностите във връзка с продажбите, склада и счетоводството фирмата използва Atlantis ERP, POS решението в магазините на Елмек Спорт е Atlantis Retail, а обработката на информацията за клиентските карти се осъществява чрез Atlantis Fidelity Cards. Автоматизирана е и връзката между Atlantis ERP и логистичните партньори, без необходимост да се извършват сложни импортни процедури. За целите на мениджмънта, справките и анализите вече се използва QlikView, което е интегрирано с ERP системата бързо и безпроблемно, благодарение на разработения от Балкан Сървисис Atlantis - QlikView конектор.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0907