TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

15 Декември 09, 17:16
Ontotext обяви стратегическо партньорство с GATE и Matrixware
Българската компания за семантични технологии Ontotext, която е част от Сирма Груп Холдинг обяви стратегическо партньорство с екипа на проекта GATE към Университета Шефийлд и с австрийската компания Matrixware Information Services. Партньорството е важна стъпка в развитието на уеб анализа и семантичните системи с отворен код. То ще позволи на Ontotext да подобри своя развоен потенциал, както и способностите си да изгражда и внедрява специализирани решения за големи корпоративни клиенти и да провежда обучения за клиентите си.

"Всичко, което може да се направи с помощта на семантичните технологии, може да се извърши и без тях. Тяхната цел е да спомогнат за разработката на по-съвършени системи за управление на информацията с по-малко усилия. Все пак пред усвояването им все още има препятствия, типични за всяка нова технология – недоразвити инструменти, липса на положителни практики, липса на подкрепа и опит в индустрията. За да преодолеем тази ситуация се нуждаем от критична маса. Ето защо създадохме екип, които съчетава най-развитата платформа за анализ на текст GATE с нашата революционна семантична база данни OWLIM и платформата ни за търсене KIM, както и стабилна организация за професионални услуги в лицето на Matrixware" - посочва Атанас Киряков, ръководител на Онтотекст.

Много организации залагат на решенията с отворен код за своите сървърни и инфраструктурни нужди, но досега е било трудно да бъде внедрена такава система например за семантично търсене или за управление на знанието, и именно тази празнина ще бъде запълнена с новото партньорство. Екипът на Онтотекст има десетгодишен опит от работата си с GATE и е внедрявал GATE - базирани системи за своите клиенти, вариращи от най-големите фармацевтични компании, до агенции за финансово разузнаване на различни държави. Обединяването с водещата австрийска технологична компания Matrixware от своя страна ще засили позициите на Онтотекст, спомагайки за създаването на още по-компетентен екип и по-цялостно обслужване на клиентите.

За Онтотекст

Онтотекст предоставя базова семантична технология с висока производителност, мащабируемост и съвместимост. Онтотекст е известен с няколко свои продукта: KIM – най-популярната платформа за семантична анотация и търсене, както и семантичната база данни OWLIM, доказала се като най-бързата и мащабируема RDF(S)/OWL система. Решенията, създавани с технологиите на Онтотекст, могат да спестят значително време и финансови ресурси в процеса на достъп и обработка на текст и данни от множество източници в сферата на науките за живота (фармацевтика, медицина, биология), издателската дейност, търговското разузнаване (Business Intelligence), телекомуникациите, набирането на персонал и други. През последните девет години Онтотекст се е наложила и като важен участник в редица значими проекти с отворен код, като GATE и Sesame. Компанията е една от най-успешните български софтуерни фирми и е част от Сирма Груп Холдинг.

За Сирма Груп

Сирма Груп е най-големият български технологичен холдинг с 18 годишна история и доказан опит в създаването на нови бизнеси на знанието. Някои звена в Сирма Груп са сред глобалните лидери в своите сектори, а други са сред водещите български технологични фирми.

В основата на този успех е силният ни фокус върху познанието и иновацията, като главна добавена стойност за бизнеса и обществото, както и нашата ангажираност към нуждите на клиентите, партньорите и служителите ни. Всеки от бизнесите на Сирма съчетава компетентност и гъвкавост в своята специфична област с подкрепата и инфраструктурата на целия холдинг, което дава допълнителни предимства за нашите клиенти.

Днес групата се ръководи от същите хора, които са я създали и развивали през годините, доказвайки своята компетентност в сферата на информационните технологии и управлението. Това ни дава увереност, че се движим в правилна посока и сме гарантирали стабилността на новите си проекти. Сирма особено цени своя човешки потенциал – собственици в компаниите са десетки от служителите, допринесли със своя труд и креативност за успеха. Убедени сме, че в България успехът е възможен по пътя на знанието и искаме да предадем своя оптимизъм на повече млади хора у нас.

За GATE

GATE (General Architecture for Text Engineering е платформа с отворен код, разработвана през последните 15 години от групата за Natural Language Processing (NLP) към Университета Шефилд, Великобритания. Днес GATE е най-популярната платформа за анализ на текст, използвана от хиляди потребители по света в сфери, вариращи от предпазване срещу кражба на самоличност до медицински изследвания. Разработчиците на GATE са си изградили репутацията на глобален лидер в NLP инфраструктурата.

За Matrixware

Matrixware Information Servives предлага на глобалния пазар решения и услуги за професионална обработка на информация, помагайки на организациите да се бъдат конкурентни в информационната икономика. Matrixware изгражда надеждни взаимоотношения с помощта на иновативни концепции за отворена наука, отворен код и отворен бизнес.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0749