TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

09 Декември 09, 21:24
Иде ред на 3D Blu-ray
NVIDIA демонстрира GPU-ускорено възпроизвеждане на 3D Blu-ray видео с помощта на GeForce и 3D Vision

2010 е сочена като годината, в която потребителите най-накрая ще могат да се наслаждават на впечатляващи 3D изживявания във всяка една област – при игрите, във фотографията, по време на браузването в интернет и разбира се докато гледат филми. С предстоящото в съвсем скоро време финализиране на стандарта 3D Blu-ray, впечатляващите 3D филми ще могат да бъдат пренесени от киносалона върху LCD дисплея у дома.

“2010 се очаква да бъде основоположна година за 3D развлеченията”, заяви Джо Робъртс, изпълнителен вицепрезидент на продуктовото подразделение в Corel. “В Холивуд вече активно работят по създаването на 3D съдържание, а в същото време производителите на хардуер – да предоставят на потребителите нови технологии за възпроизвеждане на 3D образа. Продуктите с марката WinDVD на Corel са познат лидер в областта на решенията за възпроизвеждане на видео и ние сме щастливи от възможността да работим съвместно с NVIDIA, за да помогнем за развитието на тази инициатива. Нашият прототип за възпроизвеждане на 3D Blu-ray съдържание е критична част от цялостното решение за гледане на 3D Blu-ray видео на компютър”.

NVIDIA демонстрира цялостни решения за 3D кино на филмовите студия, пресата и клиентите си, състоящи се от компютърна система, оборудвана с GeForce GPU и NVIDIA 3D Vision активни шътър 3D очила, както и нови 1080p, 3D LCD монитори от Acer, за да покаже как потребителите ще могат да гледат 3D Blu-ray съдържание, когато такова бъде комерсиално достъпно. В очакване на официалното обявяване от страна на Blu-ray Disc Association и бъдещите продукти, които ще бъдат показани по време на предстоящото през януари Consumer Electronics Show (CES), NVIDIA работи много активно с водещите разработчици на софтуер за видео възпроизвеждане, в това число Arcsoft, Corel, Cyberlink, и Sonic, за да може да осигури безпроблемна поддръжка на 3D Blu-ray заглавията, когато те бъдат достъпни през 2010.

През последните няколко седмици NVIDIA успешно демонстрира възпроизвеждането на 3D видео, компресирано с помощта на AVC Multi-View Codec (или AVC-MVC), метода за компресия, който се очаква да бъде в основата на филмовото съдържание, записвано в 3D Blu-ray формат. 3D Blu-ray съдържанието, компресирано с AVC –MVC може да бъде декодирано в реално време на определени графични процесори на NVIDIA, в резултат на което изживяването при гледане на 3D филм в домашни условия ще бъде не по-различно от това, което е в 3D киносалоните в момента. Сред графичните чипове на NVIDIA, които могат да декодират 3D Blu-ray съдържание попада и новия достъпен модел GeForce GT 240, както и предстоящото следващо поколение решения GF100, което е на базата на архитектурата NVIDIA “Fermi”. Това ще позволи на потребителите да асемблират компютърни конфигурации, използващи графични процесори GeForce и NVIDIA 3D Vision активни шътър очила на нормална цена, превръщайки един такъв компютър в идеалната платформа за гледане на 3D Blu-ray филми, преглеждане на 3D снимки, браузване на триизмерни уеб сайтове и възможност за игра на над 400 заглавия в стереоскопичен 3D режим.

“Радваме се от възможността да работим съвместно с NVIDIA, за да може да предложим поддръжка на 3D Blu-ray филми, които ще могат да бъдат гледани с помощта на NVIDIA 3D Vision очилата”, заяви Джордж Танг, вицепрезидент и генерален мениджър в ArcSoft. “Специалната версия на TotalMedia Theatre ще предложи на потребителите неустоимо софтуерно решение за гледане на 3D Blu-ray заглавия, което по нищо няма да отстъпва на изживяването при гледане на 3D филм на кино”.
 

Още по темата: http://www.pixelmedia.bg/news/index.pcgi?material_id=51904
Източник: PixelMedia.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1062