TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

04 Декември 09, 13:36
Предприемачите се представят с видео пред инвеститорите от Българската мрежа на бизнес ангелите
Българската мрежа на бизнес ангелите (BBAN) представи новата си онлайн услуга за предприемачи, търсещи финансиране от членовете на Клуба на Бизнес Ангелите. Oт днес всеки предприемач може да запише и изпрати собствен кратък видео клип, с който да презентира своя проект и бизнес намерения пред инвеститорите в Мрежата.

Целта на новата технологична услуга е увеличаване шансовете на перспективни проекти - по този начин те могат да бъдат забелязани и да получат своето финансиране значително по-бързо спрямо традиционните практики. Достатъчно е предприемачът да запише кратко видео представяне на идеята и да прикачи файла към описанието на своя проект. Всеки бизнес ангел, членуващ в Клуба, ще може да прегледа проекта и видео презентацията.

Ако описанието на проектите в платформата на предприемача (ventures.bban.eu) дава достатъчна начална информация за съществото на проекта и логическата му рамка, то видео представянето позволява да се привлече емоционалното внимание на инвеститора.  Така се осигурява Matching upfront или предварително запознанство, при което представянето на самия предприемач може да се осъществи преди дори да е заявен интерес за среща от инвеститорите.

Чрез тази технология реално да може да се илюстрира и най-важният фактор за успешното привличане на инвеститор - качествата и излъчването на самия предприемач. Той трябва да успее в рамките на няколко минути да предаде посланието за себе си и за проекта в достатъчна степен, за да заинтригува потенциалния инвеститор за насрочване на последваща среща.

Представянето на идеи в кратки сесии е наложено отдавна в практиката на рисковите инвеститори. Терминът, с който се обозначава, е "Elevator pitch" (представяне в асансьора) - той произлиза от опитите на сценаристи да "продадат" идеята си за даден филм на продуценти, които срещат в асансьорите на небостъргачите на големите студия в Холивуд. Представянето трябва да кратко, ясно и атрактивно - да се изложи концепцията, бизнес модела и основните характеристики на проекта, така че потенциалният инвеститор бъде заинтригуван. 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1048