TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

02 Декември 09, 16:21
Създават ли социалните мрежи нова бизнес ситуация в ИТ сектора?
Комфо представиха визията си за бъдещето на ИТ експертите в областта на социалните мрежи

Създават ли социалните мрежи нова бизнес ситуация и къде е мястото на софтуерните разработчици в нея бе основната тема при вчерашната среща от традиционната поредица "Академия за ИТ лидери". Представянето направиха Размус Мьолер-Нилсън и Майкъл Андерсен от компанията за разработка на социални приложения Комфо.

 

Приложенията за най-голямата социална мрежа Facebook бяха естествен център на обсъждането. Разрастващото се влияние на социалните мрежи, новата логика на потоците от информация и новите социални медии създават различна бизнес ситуация за всички комуникатори – медии, рекламисти, специалисти по маркетинг и ПР. Къде е мястото на софтуерните специалисти в нея бе обсъдено на срещата. Целите на едно Facebook приложение например могат да бъдат много разнообразни – от популяризиране на даден продукт или услуга, през изграждане на общности,  до събиране на информация за пазара или за продуктовото развитие. Това прави приложенията много разнообразни като функционалност и структура и съответно разботването им привлича софтуерни специалисти с различна компетентност.

 

 "Всички сме свидетели на ситуацията, в която гениалният ИТ експерт трябва вече да проявява и добър бизнес усет и култура. Ние виждаме бъдещето в социално-ориентираните решения, съответно то ще бъде в ръцете на разработчиците, които имат тази компетентност. Определено търсенето на разработчици за социални технологии ще расте", каза Размус Мьолер-Нилсън, изпълнителен директор на Комфо.

 

Бизнес опитът на Комфо бе посочен като пример за потенциала на социалните мрежи и за възможния успех на ИТ компания в тази нова среда. "Комфо е ИТ компания, но определено дължим успеха си и на факта, че можем да консултираме нашите клиенти не само за възможностите на социалните медии, но и да им посочим решение, което ще им носи и истински добри резултати", разказа Майкъл Андерсен, търговски директор в Комфо.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1006