TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

24 Ноември 09, 10:31
Над 100 ученика взеха участие в състезанието „Skills@Work Challenge - Предизвикателство към младия предприемач”
Над 100 ученика взеха участие в състезанието „Skills@Work Challenge - Предизвикателство към младия предприемач”, в рамките на Седмицата по предприемачество, чиято заключителна чест се проведе в Гранд Хотел София на 20.11.2009г. Инициативата  бе организирана от Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ) и Британски Съвет, в сътрудничество с Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) и с подкрепата на Майкрософт България.

Участниците бяха избрани измежду 350 свои връстници от 71 професионални гимназии в цялата страна, които кандидатвстваха в предварителен кръг за допускане до състезанието.  

Организаторите  и тази година успяха да изненадат младите предприемачи с казуса, зададен от Майкрософт България, който изискваше от тях да предложат продукт или услуга, чрез които хората да придобиват и развиват ключовите „Умения на 21 век”. За да разработят бизнес идеята си, участниците трябваше да помислят върху проблеми като: кои са ключовите умения на 21 век, кои умения имат по-голяма тежест: „технологичните” или „меките” умения, къде, кога и/или как ще се придобиват тези умения и каква е ролята на образователните институции, на бизнес организациите, на държавата и обществото за насърчаване придобиването на тези умения.

В продължение на няколко часа разделените  в 20 отбора младежи работиха над  решенията си, подпомагани от бизнес консултантите на Майкрософт. По-късно вечерта те представиха идеите си под формата на презентации. Критериите на журито за оценяване бяха иновативно мислене, приложимост на идеята, усет към бизнес средата и презентационни умения.

Журито  в състав Милена Стойчева, изпълнителен директор на ДАБ, Валентина Дейкова, директор на дирекция Професионално образование и продължаващо обучение към МОМН, Цветанка Панова, мениджър Партньорски проекти, Британски съвет България, Теодора Върбанова, ръководител Образователни програми на Майкрософт България и Борислав Бориславов, управляващ сътрудник, Българска мрежа на бизнес ангелите, определи печелившите три отбора.  

Още по темата: http://www.techno-mobile.eu/item/5106
Източник: techno-mobile.eu

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0786