TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

NET IS / НЕТ ИС

23 Ноември 09, 14:23
Ново обединение в ИТ сектора ще атакува топ 10 на родните ИТ фирми
ГРАММА СИСТЕМС и НЕТ ИС планират ръст на приходите на обединената компания от 25% през 2009 г.
Обединяването на две от водещите български високотехнологични компании – ГРАММА СИСТЕМС и НЕТ ИС, ще позиционира новата структура в топ 10 на родните ИТ фирми по реализирани обороти. Новата компания разполага с екип от 90 служители и обслужва общо 900 български и международни фирми и организации. За 2009 г. обединената фирма планира инвестиции в размер на 1 млн. лв. за обучение на персонала и дооборудване на лаборатория за тестове на технологии, като половината от тези вложения вече са реализирани. Според предварителния анализ и изготвения бизнес план, обединената компания не само ще запази нивото на годишния си оборот, но и се очаква ръст от 25%. Процесът на преструктуриране на обединението предвижда прегрупиране на човешките ресурси с оглед на заложените цели и приоритети за развитие.

Обединението е естествено продължение на тясното сътрудничество между ГРАММА СИСТЕМС и НЕТ ИС в последните 2 години и постигнатите резултати от съвместната дейност. Комбинираната експертиза в създаването на гъвкави и иновативни решения от висок клас ще позволи на новата българска компания да атакува лидерската позиция в сферата на системната интеграция у нас. С внедряването и използването на ИТ решенията на компанията, клиентите могат да постигнат съкращаване на разходите за внедряване и експлоатация на информационни технологии с до 50 %.

"Обединението ни е органично, а не механично. То цели допълването на гамата от услуги и продукти, предоставяни на клиентите ни. Взехме това решение въпреки сложната бизнес ситуация на пазара и тенденцията за свиване на инвестициите и ресурсите. Убедени сме, че не само ще окрупним бизнеса си, но и ще увеличим конкуретоспособността си и ще можем да разработваме по-мащабни иновативни проекти в сферата на високите технологии", обясни Васил Величков, управител на ГРАММА СИСТЕМС.

ГРАММА СИСТЕМС И НЕТ ИС ще предлага иновативни, гъвкави и сигурни решения на всички етапи от проектирането, системната интеграция и поддръжката на ИТ инфраструктурата на клиентите, с фокус върху мащабни частни и публични организации. Комбинираното продуктово портфолио включва инфраструктурни решения, решения за системи с висока резервираност и възстановяване от кризисни ситуации, сървърна виртуализация, виртуализация на системи за съхранение на данни, мрежи за съхранение на данни, мащабни сървърни платформи и др. Компанията осигурява 24-часова поддръжка от единен център, като обслужването на клиентите е с гарантирано време за реакция и отстраняване на неизправностите.

"Поотделно сме се доказали като лоялни и надеждни партньори на големи компании, водещи банки и държавни и правителствени институции. Това се дължи на специфичното know-how и специализирани решения, които сме разработили в различни направления на ИТ интеграцията. Като една компания планираме разработването на нови решения в няколко приоритетни за нас области като виртуализацията и предлагането на ИТ инфраструктура под формата на услуга", обясни Деян Дънешки, управител на НЕТ ИС.

ГРАММА СИСТЕМС е водеща българска компания, специализирана в системна интеграция и внедряване на високотехнологични решения базирани на технологии и продукти от водещи производители като Microsoft, IBM, HP, Hitachi Data Systems, Cisco, Brocade, VMWare, DataCore и др. Компанията е основана през 1995 година и има стотици успешни проекти за български и чужди компании. Екипът на фирмата се състои от млади и амбициозни специалисти, със сериозни знания, опит и умения в прилагането на иновативни технологии за решаването на конкретни бизнес проблеми. ГРАММА СИСТЕМС  подхожда индивидуално към всеки проект, следвайки визията си за ефективно подпомагане на бизнес-развитието на клиентите си, без налагане на шаблони и рамки.

НЕТ ИС ООД / NET IS
e водеща ИТ компания, която предлага на своите клиенти комплексни решения в областта на информационните и комуникационните технологии, изградени на базата на взаимно допълващи се продукти и услуги, работещи на принципа на синергията - IT Synergy. Фирмата има 15-годишна история и в нея работят над 40 висококвалифицирани служители. За годините на своето съществуване НЕТ ИС създава успешни партньорства с редица утвърдени, световноизвестни компании като IBM, Lenovo, Microsoft, ADC Krone, Raritan, Cisco, 3Com, TRENDnet, UNEX и др. За последните три години фирмата е реализирала над 50 комплексни ИТ проекти и е изпълнила редица доставки на продукти и услуги за големи организации от държавната администрация, финансовия сектор, енергетиката, телекомуникациите, индустрията, образованието и др.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0406