TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
20 Ноември 09, 22:51
Телевизията мигрира към интернет - Интервю със Страхил Иванов, изпълнителен директор, Спиди Нет / Speedy Net
“Очаквам акцентът през следващите години да бъде в миграцията на телевизията и създаването на нови интерактивни телевизионни услуги, при които потребителите сами избират какво и кога да гледат”, прогнозира Страхил Иванов, изпълнителен директор на Спиди Нет (Speedy Net).
Как виждате бъдещето на телеком пазара през следващите няколко години?

Живеем в интересни времена. Днес едва ли много хора могат да си представят живота без интернет. Всичко мигрира към IP среда – финанси, търговия, поща, телефонни разговори.

Очаквам акцентът през следващите години да бъде в миграцията на телевизията и създаването на нови интерактивни телевизионни услуги, при които потребителите сами избират какво и кога да гледат. Те сами създават свои собствени програми, а познатите ни от традиционните електронни медии програмни директори нямат никаква власт в този процес.

Друга важна тенденция е консолидацията, която ще се засилва, защото нуждите и изискванията на потребителите нарастват непрекъснато, а малките доставчици имат проблем да инвестират сами в необходимото оборудване и персонал. Тук е мястото да отбележа, че България е изключително развита по отношение на телекомуникациите в сравнение с нашите съседи.

Ще бъдат ли LAN операторите активни участници в този процес?

Когато говорим за LAN оператори, трябва да имаме предвид, че този тип компании еволюираха много пред последните години, превръщайки се в телекомуникационни оператори, предлагащи интернет, телефония, телевизия и други услуги с добавена стойност. LAN операторите са типично българско явление, появило се като алтернатива на ограничения достъп до т.нар. „последна миля“ и бавната приватизация на бившия държавен телеком.

Днес обаче много от компаниите, включително и Спиди Нет, се развиват дори по-бързо от останалите играчи на пазара, внедрявайки модерни технологии, като FTTB (Fiber-To-The-Building) и услуги, като интерактивна телевизия и приоритизиране на трафика. Именно това е причината тези компании да запазят и дори да увеличат своята популярност сред потребителите в големите градове.

Постигнали сме определено качество на предлаганите от нас услуги, имаме двойно резервирана свързаност в София, два независими технически центъра и можем да надграждаме с разширяване на портфолиото си.

Вие стартирахте интерактивна цифрова телевизия преди няколко месеца. Бихте ли ни разказали повече за услугата?

Да, ние станахме първия български оператор, използващ технологията FTTB (Fiber-to-the-Building), който предлага подобна телевизионна услуга. Speedy TV се предлага в партньорство с интерактивната цифрова телевизионна услуга TIVIA на Вестител.БГ и е достъпна от 9 април в някои столични квартали, като техният брой се увеличава непрекъснато.

Пакетът включва интерактивна телевизия със 71 канала плюс 3 допълнителни платени телевизионни канала. Използваната от нас технология за оптична свързаност до потребителските домове и офиси, двойната резервираност на мрежата на компанията, както и модерното оборудване за приоритизиране на видео трафика гарантират качество на образа и звука без аналог в България.

Ние практически използваме оптична среда, за да доставим до клиента най-модерните телекомуникационни услуги в света, при това посредством един кабел. Определено това е бъдещето в сектора.

Смятате ли, че българският пазар вече е готов за тази услуга?

Убеден съм, че е готов. Миграцията на телевизията към IP среда вече променя представата на потребителите по света за телевизия, добавяйки повече интерактивност, по-високо качество на услугите и по-голям избор от съдържание.

Сигурен съм, че и в България вече са на лице необходимите предпоставки за развитие на този нов сегмент и се радвам, че клиентите на Спиди Нет са сред първите, които усетиха предимствата на новото поколение телевизионни услуги.

Защо избрахте Вестител.БГ като партньор в този проект?

Предпочетохме ги, защото качеството на картината е по-високо и условията за нас като партньор са много по-приемливи.

А какви са плановете ви в сегмента на гласовите услуги?

През март нашата компания придоби фирма Интертелеком ООД, както и основната й търговска дейност, включваща предоставяне на фиксирани гласови телефонни услуги, корпоративни телефонни решения за малки и средни фирми, индивидуални телефонни решения за крайни потребители, изграждане и поддръжка на цифрови телефонни централи. До този момент ние вече предлагахме телефония за бизнес клиентите си, но това придобиване ни даде възможност да пуснем на пазара и гласова телефония за домашни потребители.

Всичките ни гласови услуги са базирани на Voice over Internet Protocol и са достъпни както през мрежата на Спиди Нет, така и от всяка друга точка за достъп до интернет. Това позволява предлагането на функционалности с добавена стойност, като например лесно и бързо „пренасяне” на телефонния номер в нов офис или дом, както и използване на служебния номер отдалечено – от дома, от хотела по време на командировка, от Wi-Fi точка за достъп на летището или в заведение.

Потребителите могат например да получават обаждания на служебния си софийски телефон, намирайки се в друг град или държава, стига да имат достъп до интернет. Или пък сами да провеждат разговори през същия номер, на цената на едно градско обаждане дори ако са от другата страна на земното кълбо.

Убедени сме, че бъдещето е в предлагането на по-интерактивни и мобилни телеком услуги, следим последните световни тенденции и се опитваме да направим това бъдеще достъпно за българските потребители.

Източник: PixelMedia.bg

Етикети: Спиди Нет, Speedy Net, speedy-net


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3854