TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

20 Ноември 09, 22:12
ЕСРИ България организра 11-тия Световен ГИС ден 2009
На 18-ти ноември светът отбеляза Световния ден на географските информационни системи. За единайста поредна година ЕСРИ България организира ГИС деня в България. С годините събитието добива все по-голяма популярност, събирайки ГИС обществото на България. Тази година то беше под патронажа на Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и с любезното съдействие на Оракъл България, Майкрософт България, ГИС Варна и в партньорство с Българската академия на науките и Софийския университет.

По традиция световния ГИС ден включи провеждане на конференции и семинари в множество образователни и академични организации:

Българската академия на науките
Конференцията в БАН събра представители на повече от десет института на академията и включи представяне на разнообразни ГИС проекти в сферите на опазване околната среда, сеизмологията, оценка на риска от наводнения, хидрология, археология, дистанционни методи, геология, почви и др.

Университета по архитектура, строителство и геодезия
В УАСГ се проведе семинар, на който бяха представени възможностите за ГИС приложенията за устойчиво градско и регионално развитие, за проектиране и управление на инженерна инфраструктура и други.

На тържествена среща с ръководството на университета, в присъствието на Ректора и Академичния съвет на УАСГ, Гюнтер Пихлер, Мениджър бизнес развитие на ЕСРИ за Европа връчи дарения на ЕСРИ ГИС софтуер на деканите на Архитектурния и Хидротехническия факултет на УАСГ. ЕСРИ ГИС софтуерът ще допринесе за създаване на кадри в сферата на урбанизъм, управление на водите, инженерна инфраструктура и др., които използват мощните средства на ГИС технологиите в сферата на своята дейност.

Геолого–географския факултет на СУ
В заседателната зала на СУ се събраха близо 100 студенти, ученици от Националната природо-математическа гимназия и техните преподаватели. ГГФ на СУ активно отбелязва ГИС Деня вече единадесета поредна година с множество презентации на преподаватели и студенти.

Факултета по математика и информатика на СУ
Факултетът по математика и информатика на СУ отбеляза ГИС деня с презентации, посветени на разработването на ГИС и развитието на сървърни, настолни, уеб и мобилни ГИС технологии.

Техническия университет - София
В ТУ се проведоха презентации за съвременните средства за разработване на уеб и мобилни ГИС технологии, както и за мястото на ГИС в обучението във ФКСУ.

Тържествената програма по случай ГИС деня завърши традиционно с официален Коктейл, в който взеха участие множество представители на централната и местната власт, бизнес лидери и представители на академичните среди.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.5052