TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

19 Ноември 09, 15:41
GLOBUL и GERMANOS събраха над 2 тона електронни отпадъци за рециклиране
GLOBUL и GERMANOS събраха и предадоха за рециклиране 2 182 кг излезли от употреба мобилни телефони, батерии и аксесоари през първата година от старта на програмата за устойчиво развитие GLOBUL Green.

Електронните отпадъци са събрани в 266 магазини и офис сгради на GLOBUL и GERMANOS  от клиентите и служителите на компаниите.

През  последните дванадесет месеца GLOBUL осъществи поредица от мерки и инициативи, насочени към опазване на околната среда и намаляване на екологичния отпечатък на компанията, като част от стратегията за устойчиво развитие GLOBUL Green. Операторът планира първоначална инвестиция от 400 000 лв. за осъществяването на програмата.

Само  за второто тримесечие на 2009 г., GLOBUL намали употребата на копирна хартия в офисите си с 18 % спрямо същия период на 2008 г. и увеличи с 40% общото количество хартия, събрано и изпратено за рециклиране. GLOBUL намали размера на опаковките на своите продукти и оптимизира размера на брошурите в предплатените и абонаментните пакети, като по този начин употребата на хартия за тези материали спадна с общо 34,086 кг за 2009г., което означава над 800 спасени дървета.

GLOBUL дарява безвъзмездно работещото IT оборудване, което вече не отговаря на нуждите на компанията, на училища и университети.

В  търговската мрежа на GLOBUL и GERMANOS вече се използват единствено торбички от дегрален – биоразградим материал, който се разлага в природата  за 24 месеца или много по-бързо от обикновените PVC торбички.

С цел намаляване вредните емисии на въглероден диоксид, GLOBUL въведе електронна фактура, е-ваучер за предплатените b-connect карти и подобри електронния фирмен документооборот.

Още по темата: http://www.techno-mobile.eu/item/5051
Източник: techno-mobile.eu

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0846