TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

19 Ноември 09, 15:36
Intel инвестира 25 милиона долара в иновативни технологични start-up компании и утвърдени фирми
Intel Capital, глобалната организация за инвестиции на Intel Corporation, продължи да насърчава иновациите в световен мащаб, като обяви седем нови инвестиции

Intel Capital, глобалната организация за инвестиции на Intel Corporation, потвърди своята отдаденост да насърчава иновациите в световен мащаб, като обяви седем големи нови инвестиции. Новите сделки, които обхващат три континента и са на обща стойност от близо 25 милиона долара, бяха обявени по време на 10-та годишна CEO Summit среща на главните изпълнителни директори на портфолиото от компании на Intel Capital и академичните среди от цял свят.

Новите инвестиции, почти всички от които са водени от Intel Capital, включват базираната в САЩ Joyent (cloud computing) и Active Storage (RAID системи за съхранение на данни за потребители на Apple), базираната в Корея Crucialtec (технологии за оптична модулация), базираната в Тайван Gudeng Precision Industrial Co (производител на фронт енд полупроводниково оборудване), базираната в Япония V-cube (системи за Web-базирани видеоконференции), базираната в Китай Phoenix New Media (Web информационен портал) и базираната в Обединените Арабски емирства NeuString (аналитичен софтуер за телеком ценообразуване).

“Иновациите не спират във времена на забавяне на икономиката,” заяви Арвинд Содани, президент на Intel Capital и изпълнителен вицепрезидент на Intel. “Новите технологии са двигател на растежа, който помага за връщане на икономиките отново към просперитет, и Intel Capital продължава да бъде водещ инвеститор в компании, които са пионери в тези развития. Тези нови инвестиции в компании в различни етапи от своето развитие и от различни региони демонстрират ангажимента на Intel Capital да инвестира в технологични иновации в световен мащаб.”

Още по темата: http://www.pixelmedia.bg/news/index.pcgi?material_id=51822
Източник: PixelMedia.bg


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1426