TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

19 Ноември 09, 13:04
ASUS обяви първия 3D Vision-съвместим ноутбук
ASUS е първият в света производител на лаптопи с NVIDIA 3D Vision-съвместим модел — G51J 3D; водещите производители в индустрията също обявяват своята готовност за поддръжка на стереоскопичната 3D технология

Представена по-рано тази година за настолни компютри, технологията NVIDIA 3D Vision вече е предпочитаното 3D решение за компютърни игри, гледане на филми или преглед на снимки в стереоскопичен 3D режим с пълна резолюция. Днес от NVIDIA, заедно с водещите производители на компютърни системи, екрани за преносими компютри и разработчици на софтуер, обявиха разширяването на NVIDIA 3D Vision екосистемата с добавянето на мобилни платформи, който са оборудвани с интегрирани 120-херцови 3D Vision-съвместими екрани за мобилно използване на стереоскопично 3D.

“Развълнувани сме много от факта, че ще можем първи да предложим NVIDIA 3D Vision-съвместим ноутбук на пазара”, заяви Писи Уанг, корпоративен вицепрезидент и генерален мениджър на подразделението за мобилни компютри в ASUS. “NVIDIA и ASUS споделят обща страст към гейминга и водещите технологии, а това е поредният пример как съвместната работа на двете компании може да осигури впечатляващи нови платформи за потребителите”.

NVIDIA държи водещата позиция в трансформацията на PC гейминга и развлекателното съдържание от „плоското” 2D към впечатляващо 3D изживяване. Технологията NVIDIA 3D Vision е комбинация от високотехнологични безжични очила, инфрачервен предавател с голям обхват и специализиран софтуер, който може да трансформира стотици PC игри в пълноценен стереоскопичен 3D режим. Вече повече от 400 компютърни игри са съвместими с NVIDIA 3D Vision, без да е необходима никаква намеса от страна на потребителя, като в това число попадат съвсем актуални заглавия като: Resident Evil 5, Borderlands, World of Warcraft: Wrath of the Lich King, Batman: Arkham Asylum и Star Trek D-A-C. В резултат на това гейминга се превръща в много по завладяващ и реалистичен, особено когато е допълнен и от триизмерни сцени, обработвани в реално време, а не предварително записано видео и „изскачащи от екрана” визуални ефекти. Затова не е и случайно, че водещата грейм преса определя технологията като „впечатляваща” и „истинска наслада за очите”.

“Resident Evil 5 е играта с някой от най-добрите отзиви досега, повечето от които са свързани с нейното използване в комбинация с NVIDIA 3D Vision”, заяви Джун Такеучи, генерален мениджър на отдела за разработка и стратегическо планиране в Capcom. “Resident Evil 5 в истинско 3D осигурява наистина невероятна атмосфера, която буквално поглъща играча. Затова и ще продължим сътрудничеството си с NVIDIA и за в бъдеще, за да осигурим още игри за PC от ново ниво в 3D”.

NVIDIA си сътрудничи активно и с производителите на екрани, в това число и компаниите CPT, LG, CMO и Samsung, с цел да осигури наличността на отлични 120Hz 3D Vision-съвместими екрани и за мобилни платформи. Тези нови дисплей осигуряват отлични резултати при работа в 2D режим с кристално ясно изображение, но също така и безпроблемно 3D с възможност за пълно потапяне във високата резолюция на 3D игри, гледане на филми и преглед на фотографии.



Още по темата: <A HREF="http://www.pixelmedia.bg/news/index.pcgi?material_id=51823">http://www.pixelmedia.bg/news/index.pcgi?material_id=51823</A>
<br />
Източник: <A HREF="http://www.pixelmedia.bg/">PixelMedia.bg</A>


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1305