TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

19 Ноември 09, 12:24
Учени от Xerox разработват химично покритие за удължаване живота на материали, използвани в печатащите устройства
Новото супер покритие загатва за влиянието, което "умните" материали и нанотехнологиите ще окажат върху бъдещия дизайн на офисните и производствените продукти
Група учени от Xerox, натоварени със задачата да удължат срока на годност на печатащите компоненти и да ограничат вредното им въздействие върху околната среда, разработиха ново химическо покритие.  Предназначението му е да предпазва фоторецепторите - светлочувствителни елементи при ксерографските машини. Благодарение на новото покритие фоторецепторите са защитени от обичайното износване, като животът им става почти два пъти по-дълъг.

"Удълженият срок на годност на фоторецепторите намалява необходимостта от смяна на касетите, с което количествата отпадъци се редуцират до 33 процента", казва Йон Расмунсен, вицепрезидент на Xerographic Component Systems Group. "Това увеличава продуктивността чрез съкращаване на непредвидените прекъсвания в работния процес и сервизната намеса."

Самият фоторецептор представлява устройство с тънко многопластово филмово покритие, което превръща светлината в електростатични изображения. Периодичната им подмяна се налага поради износването и надраскването на повърхността, което може да се отрази на качеството на печат.

"В основата на тази разработка е иновативният подход към самите материали, а също и по отношение на работните порцеси", заявява Джузепа ДиПаола Барани, мениджър на лабораторията за интегриране на материли към Xerox Research Centre в Канада. "Крайната цел е разработването на фоторецептори, чиято дълготрайност ще съвпадне със срока на годност на машината. Подобно на биологичния процес на зарастване на драскотина върху ръката на човек, ние търсим начини да имитираме природата. Нашите усилия и опит са насочени в разработването на "умни" материали и нанотехнологии за създаване на молекули за фоторецептори от следващо поколение, със способност за самовъзстаноняване."

Новите фоторецептори са напълно пригодни за употреба при стандартните  устройства, без да се налагат допълнителни хардуерни промени или разходи за потребителите. Това откритие е широко приложимо за предлаганите продукти от портфолиото на Xerox, като за пръв път е приложено при производствените системи за монохромен печат Xerox 4112™/4127™ .

Проектът е реализиран от три екипа – глобалния екип към Xerox Research Centre в Канада, инженерния екип към Xerographic Component Systems Group в Уебстър, Ню Йорк и производствения екип във Венрей, Холандия. Успешното му осъществяване е отнело по-малко от година - от стартирането на пилотната разработка в Канада до финалния производствен цикъл във Венрей - рекордно кратък срок за въвеждането на пазара на нова технология от такова естество. 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5619