TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

19 Ноември 09, 12:13
Услугата ToowayТМ осигурява 3.5 Mbps сателитен достъп до интернет
От 10 ноември българският VSAT оператор Трансат предлага ToowayTМ - услуга за широколентов достъп до интернет със скорост 3.5 Mbps навсякъде в България,  с удвоени месечни динамични прагове за пренесения трафик. Най-ниският месечен праг е 2.4 GB, а най-високият – 12 GB. След достигане на прага, скоростта се намалява и в последствие се възстановява, когато трафикът остане под праговото ниво.

Средностатистическият интернет потребител генерира месечно около 3 GB трафик, а най-запалените (1% от потребителите) създават около 25% от общия интернет трафик. Затова се очаква услугата да е подходяща преди всичко за средностатистически потребители, които сърфират, използват Skype, е-mail, VPN, VoIP/FoIP и видео-приложения, включително за видеонаблюдение.

Сателитният достъп до Интернет се осъществява посредством спътника Eurobird 3 на Eutelsat, Франция с VSAT модели Surfbeam на Viasat, САЩ със съдействието на Skylogic, Италия.

ToowayTМ (www.tooway.bg) е сателитна услуга, която осигурява на единични и малки групи потребители (в домакинства или малки фирми) бърз и гъвкав широколентов достъп до интернет. Единственото, което е необходимо за ползване на услугата, е VSAT-терминал - сателитен модем и сателитна антена, която е с размери, подобни на тези за сателитна телевизия. Достъп до интернет чрез сателит може да се осигури дори там, където няма жичен или безжичен LAN, ADSL или UMTS е нестабилен - в отдалечените и слабонаселени райони – в селата и извън тях. Широколентовата комуникационна инфраструктура, изградена на базата на VSAT технологии, позволява по най-бърз и евтин начин да се преодолее "цифровата пропаст" между градовете, в които има много доставчици, и извънградските райони.   

Услугата ToowayTM има четири абонаментни плана в зависимост от нуждите на потребителя, като най-ниският абонаментен план е на цена от 49 лв. с ДДС. Наличността на услугата е гарантирана на 99,5% на годишна база.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.2626