TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

11 Ноември 09, 23:27
Статистиката за мачовете от NBA ще се обработва в центъра за данни Daticum
Американската компания Synergy Sports Technology, която доставя аналитична информация за баскетболните срещи, подписа договор с българския център
Статистиката за мачовете от Националната баскетболна асоциация на САЩ (NBA) ще се обработва в българския център за данни Daticum (http://daticum.bg/). Това става ясно след като американската компания Synergy Sports Technology (http://www.synergysportstech.com/), доставяща статистическа и аналитична информация за баскетболните срещи, избра българската фирма, която е част от Сирма Груп Холдинг (http://sirma.bg/). В рамките на договора в Daticum се колокира 95% от системата на Synergy Sports Technology.

Американската компания развива най-голямата платформа за спортна статистика в света и обслужва самата NBA и всички отделни клубове в нея. Потребители на аналитичната платформа са самите треньори на отборите, които директно получават обработена информация, анализи на срещите, предварително направените изводи, прогнозни състави и тактика на противниците, както и анализи на конкретни игрови ситуации. Освен тях от услугите на Synergy Sports Technology се възползват и скаути, анализатори и други организации от сектора. Компанията предлага детайлна информация в реално време за баскетболните мачове, отделните действия на играчите, възможните комбинации, разстоянието при стрелба, скоростта на атаките, броя на докосванията на топката, педантични детайли в поведението и др. Преди срещите пък се правят прогнози на вероятните състави, както и разбивки за историята на мачовете между съответните отбори.

Системата обработва данните както от американското, така и от най-големите европейски баскетболни първенства, включително тези в Испания, Италия, Гърция, Турция и др. Информацията от тях се предоставя на треньорите и скаутите на клубове от Стария континент, както и на отброите от NBA, които получават възможност да следят най-добрите европейски играчи и да вземат по-информирани решения за тяхното евентуално привличане.

„Предлагането на спортна статистика и анализи е един бързо развиващ се сегмент и очакваме дейността на Synergy Sports Technology да се разраства, включвайки други спортове и национални първенства. Радвам се, че компанията избра Daticum за свой глобален партньор измежду центровете за данни от водещите икономики в света, защото това е както успех за нашата фирма, така и признание за страната ни. Надяваме се някой ден и тукашното баскетболно първенство да попадне в полезрението на техните специалисти" - заяви Росен Маринов, изпълнителен директор на българския център за данни. „След като сключихме договори с водещи технологични компании, като Cisco Systems и B-Process, привличането на Synergy Sports Technology за наш клиент е поредното доказателство, че Daticum е добре позициониран на един бързо развиващ се глобален пазар, какъвто е изнесеното съхранение на фирмените сървъри" - добави мениджърът.

В Daticum системата записва срещите посредством 16 сателита и автоматично разпраща задачи към всички служители, ангажирани с обработването на записите и попълването на данните. Един мач се обработва от 30 - 40 експерта едновременно, които се намират в различни точки на света и познават играта до най-малкия детайл. Специален екип в българския център за данни, вече е обучен да се грижи за поддръжката и изправното функциониране на сложната инфраструктура от сателитно, видео и ИТ оборудване.

Synergy Sports Technology планира да развие аналогични продукти също за първенството по американски футбол в САЩ, както и за европейските футболни турнири под егидата на УЕФА, като очакванията са те също да се колокират в Daticum.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.7102