TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Microsoft / Microsoft

13 Ноември 09, 10:59
ITCE, Майкрософт и БАУРЧР проведоха първата по рода си работна среща Webinar
По инициатива на ITCE преди два месеца започна организацията на работната среща Webinar, подготвена за членовете на Българска асоциация за управление на човешките ресурси - БАУРЧР. Събитието се проведе на 5 ноември 2009 г.
Работната среща бе организирана, така че участието в нея да не изисква физическо присъствие, като в същото време всеки включен имаше видимост към лекторите, съдържанието на презентацията, както и възможността да слуша дискусията по време на цялата среща. Мотото при организирането на Webinar работна среща беше „Нека се видим без да се срещаме". Технологично срещата се реализира благодарение на Майкрософт, които предоставиха платформа за свързване - Office Communications Server (OCS). В частност за самата среща беше използвана Microsoft Office Live meeting конзолата на решението за унифицирани комуникации. Всеки, който взе участие в срещата се нуждаеше единствено от компютър и слушалки, както и да инсталира Live Meeting конзолата, която се изтегля безплатно от официалния сайт на Майкрософт.

Темата на Webinar беше Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси - актуални  грантови схеми и процедури" с презентатор Елена Герджикова, ITCE, мениджър сертификации и обучения.

Актуална информация по Оперативна програма „Конкурентоспособност", грантова схема „Технологична модернизация в предприятията" беше представена от Деян Иванов, Майкрософт, консултант програма EUGA (European Union Grants Advisor).

Участниците имаха възможност в реално време да зададат въпроси на Пламен Гиргинов, началник отдел в „Главна дирекция Европейски фондове, международни програми и проекти" на Министерство на труда и социалната политика, управляващ орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси".

Участниците задаваха въпроси интерактивно, като използваха една от функционалностите на Live meeting. Всички въпроси, които се въвеждаха от слушателите в секцията Question& Answers, бяха видими единствено за организаторите, които отговаряха на всеки от тях.

"Участниците в срещата Webinar бяха от различни компании из цялата страна и всички изразиха задоволството си от участието в такъв интерактивен формат. Оцениха високо възможността да участват на живо и да задават въпроси по европейските програми на водещите лектори. Участниците бързо усвоиха възможностите, които им предлага Office Communication Server. За големия интерес и ефективността говори факта, че бяха зададени и отговорени 78 конкретни въпроса по европрограмите", коментира Деян Иванов, консултант по програма EUGA:

Пламен Гиргинов, началник отдел в „Главна дирекция Европейски фондове, международни програми и проекти" на Министерство на труда и социалната политика, управляващ орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" сподели, че срещи от интерактивен тип помагат на повече участници да се включат и смята, че този начин на комуникация е правилния път за достигане на по-голяма аудитория.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9851